O nas

Ta spletna stran je namenjena obveščanju javnosti o plesnih dogodkih, predstavah, delavnicah in drugih plesnih aktivnostih, ki jih organizira Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Maribor. Zadnje plesne novice lahko preberete tukaj.

Zimska plesna šola je najvidnejši plesni dogodek, ki ga organiziramo in ima tudi največjo tradicijo intenzivnega plesnega izobraževanja v Sloveniji.

35. Zimska plesna šola 2020 v Mariboru, 21. – 24. 2. 2020

VRHUNSKI PEDAGOGI IN PLESNE DELAVNICE!

Organizacija: JSKD OI Maribor in ZKD Maribor ZPŠ je med slovenskimi plesalci priljubljena in pomembna intenzivna oblika izobraževanja  v različnih plesnih zvrsteh in raziskovalnih delavnicah, ki jih vodijo izkušeni domači in tuji plesni ustvarjalci.

S ponosom predstavljamo 35. Zimsko plesno šolo, 4 dnevno intenzivno izmenjavo idej in znanja na klasih za začetnike, nadaljevalce in tudi profesionalne plesalce. ZPŠ je v svoji zgodovini gostila številna znana imena koreografov, plesalcev, umetnikov. Želja po pridobivanju plesnih znanj, izkušenj, druženju z vsemi plesalci in pedagogi je še vedno mogočna. Tudi tokrat vam želimo postreči s pestrim, kvalitetnim programom in vas očarati z gostujočimi pedagogi ter nepozabno 4-dnevno dobro družbo.

35. ZPŠ bo potekala od 21. do 24. februarja 2020 v Mariboru.
Tokrat vam bodo svoje znanje in izkušnje zaupali priznani plesni strokovnjaki iz Slovenije in tujine:

Tina (Martina) Dobaj: Baletna fuzija
Maja Kalafatić: Joga, sodobni ples in wokshop sodobnega plesa
Alicia Ocadiz: Sodobni ples
Gašper Kunšek: Freestyle – Urban Dance Cypher
Alex Tesch: Popping, Locking in Workshop Urban & Contemporary fusion
Katja Čuk: Salsa fusion solo
Urška Centa: Bosonogi flamenko
Saša Lončar: otroška plesna delavnica “Pravljica” in delavnica za mentorje

ZPŠ je namenjena plesalcem, pedagogom, koreografom in vsem, ki se aktivno ukvarjajo s plesom in z gibom. Program je primeren za različne starostne skupine, tako za začetnike, nadaljevalce, izkušene plesalce in profesionalce.

Dodatna ponudba:
V času ZPŠ se boste lahko sproščali na Kitajski tradicionalni masaži maserke Darinke Brešar, na klasični masaži Maje Lamovšek in Bioptron svetlobni terapiji Zvezdane Lamovšek. Predhodno naročilo v info pisarni ZPŠ.

Več:
www.darinka-tuina.si, fb:darinka tuina.
http://www.maja-lamovsek.com
http://www.zepter.si/MainMenu/Products/Medical/Bioptron/ColorTherapy.aspxx

Spremjevalni program:
Sobota, 22. februar, ob 20.00 – Mali oder, Narodni dom Maribor
Platforma mladih/Platforma sodobnega plesa v okviru pred-festivalskih dogodkov Platforma pred Platformo v organizaciji Plesne izbe Maribor in Zavoda MOJA KREACIJA Maribor.

Več na:
www.zimskaplesnasola.si/spremljevalni_program

Organizator ZPŠ bo vsem, ki so obiskovali vsaj eno 4 dnevno delavnico v celoti, podelil ZPŠ CERTIFIKAT.

Novi plesni izzivi, novi prijatelji! 32zps_logo-2