O nas

Ta spletna stran je namenjena obveščanju javnosti o plesnih dogodkih, predstavah, delavnicah in drugih plesnih aktivnostih, ki jih organizira Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Maribor. Zadnje plesne novice lahko preberete tukaj.

Zimska plesna šola je najvidnejši plesni dogodek, ki ga organiziramo in ima tudi največjo tradicijo intenzivnega plesnega izobraževanja v Sloveniji.

33. Zimska plesna šola 2018 v Mariboru, 23. – 26. 2. 2018

VRHUNSKE PLESNE DELAVNICE IN PREDSTAVE

Organizacija: JSKD OI Maribor in ZKD Maribor

ZPŠ je med slovenskimi plesalci priljubljena in pomembna intenzivna oblika izobraževanja  v različnih plesnih zvrsteh in raziskovalnih delavnicah, ki jih vodijo izkušeni domači in tuji plesni ustvarjalci.

33. ZPŠ bo potekala od 23. do 26. februarja 2018 v Mariboru.

Tokrat vam bodo svoje znanje in izkušnje zaupali pedagogi: Simon Wehrli: sodobni ples Flying Low, Urša Rupnik: Follow the flow, Tamás Tuza: sodobni ples Ground Eagle, Jurij Konjar: Delavnici Kontaktne improvizacije I – Uvod in II,  Saša Lončar: otroška plesna delavnica in delavnica za mentorje, Katjuša Kovačič & Nikola Orešković: Capoeira in Fluid Balance ter  Tina Valentan: prebujajoče telo.

ZPŠ je namenjena plesalcem, pedagogom, koreografom in vsem, ki se aktivno ukvarjajo s plesom in z gibom.  Program je primeren tako za začetnike, za nadaljevalce in izkušene plesalce.

Vse dni v času ZPŠ se boste lahko sproščali na Kitajski tradicionalni masaži maserke Darinke Brešar. Predhodno naročilo v info pisarni ZPŠ. Več na: www.darinka-tuina.si, fb:darinka tuina.

V spremljevalnem programu ZPŠ bo v soboto  v organizaciji  Društva  Nagib in  sodelovanju z Narodnim domom Maribor  plesna predstava Janeza Janše in Iztoka Kovača, Sokol!

Organizator ZPŠ bo vsem, ki so obiskovali vsaj eno 4 dnevno delavnico v celoti, podelil ZPŠ CERTIFIKAT.

Osveži in pridobi ostrino gibanja tudi v zimskem času!

32zps_logo-2