O nas

Ta spletna stran je namenjena obveščanju javnosti o plesnih dogodkih, predstavah, delavnicah in drugih plesnih aktivnostih, ki jih organizira Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Maribor. Zadnje plesne novice lahko preberete tukaj.

Zimska plesna šola je najvidnejši plesni dogodek, ki ga organiziramo in ima tudi največjo tradicijo intenzivnega plesnega izobraževanja v Sloveniji.

32. Zimska plesna šola 2017 v Mariboru, 24. – 27. 2. 2017

VRHUNSKE PLESNE DELAVNICE IN PREDSTAVE

Organizacija: JSKD OI Maribor in ZKD Maribor

ZPŠ je med slovenskimi plesalci priljubljena in pomembna intenzivna oblika izobraževanja v različnih plesnih zvrsteh in raziskovalnih delavnicah, ki jih vodijo izkušeni domači in tuji plesni ustvarjalci.

32. ZPŠ bo potekala od 24. do 27. februarja 2017 v Mariboru. Tokrat vam bodo svoje znanje in izkušnje zaupali pedagogi: Simon Wehrli: sodobni ples Flying Low I in II, Jernej Bizjak: modern in modern kreativna delavnica, Marija Slavec: GAGA people in repertoarna delavnica Vertigo, Žigan Krajnčan & Gašper Kunšek: Alien Express gibanje, Saša Lončar: otroška plesna delavnica in delavnica za mentorje, Maša Kagao Knez: afro fusion in afro-sodobni ples ter Snježana Premuš: utelešena anatomija in joga.

ZPŠ je namenjena plesalcem, pedagogom, koreografom in vsem, ki se aktivno ukvarjajo s plesom in z gibom. Program je primeren tako za začetnike, za nadaljevalce in izkušene plesalce.

V soboto in nedeljo se boste lahko sproščali na Kitajski tradicionalni masaži maserke Darinke Brešar. Predhodno naročilo na +386 41 911 115. Več na: www.darinka-tuina.si, fb:darinka tuina.

V spremljevalnem programu bodo v petek in soboto plesne predstave, v organizaciji Društva Nagib in Plesne izbe Maribor. Zadnji večer bodo udeleženci ZPŠ drug drugemu predstavili kratke koreografske etude iz delavnic in se družili. Organizator ZPŠ bo vsem, ki so obiskovali vsaj eno 4 dnevno delavnico v celoti, podelil ZPŠ CERTIFIKAT.

Vedno smo lahko še boljši, zato pridite na ZPŠ in se prepustite novim izzivom!

32zps_logo-2