O nas

Ta spletna stran je namenjena obveščanju javnosti o plesnih dogodkih, predstavah, delavnicah in drugih plesnih aktivnostih, ki jih organizira Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti, območna izpostava Maribor. Zadnje plesne novice lahko preberete tukaj.

Zimska plesna šola je najvidnejši plesni dogodek, ki ga organiziramo in ima tudi največjo tradicijo intenzivnega plesnega izobraževanja v Sloveniji.

34. Zimska plesna šola 2019 v Mariboru, 22. – 25. 2. 2019

VRHUNSKE PLESNE DELAVNICE IN PREDSTAVE!

Organizacija: JSKD OI Maribor in ZKD Maribor

ZPŠ je med slovenskimi plesalci priljubljena in pomembna intenzivna oblika izobraževanja  v različnih plesnih zvrsteh in raziskovalnih delavnicah, ki jih vodijo izkušeni domači in tuji plesni ustvarjalci.

34. ZPŠ bo potekala od 22. do 25. februarja 2019 v Mariboru.

Tokrat vam bodo svoje znanje in izkušnje zaupali priznani plesni strokovnjaki iz Slovenije in tujine:

Neus Barcons Roca & Matevž Dobaj: Zasuk sodobnega plesa in Nenehno padanje plesa
Milan Kozánek: sodobni ples“Embodying Now” in Delavnica kontaktne improvizacije
Alicia Ocadiz: sodobni ples
Urša Rupnik: Follow the flow
Katjuša Kovačič & Nikola Orešković: ENTER THE SPIRAL: acrobatic flow in PERPENDICULARITY: the art of hand balancing
Maša Kagao Knez: Afrosodobni ples
Igor Sviderski: Plesogib +/- 40
Saša Lončar: otroška plesna delavnica “Labirint” in delavnica za mentorje
Snježana Premuš: Utelešena anatomija in joga

ZPŠ je namenjena plesalcem, pedagogom, koreografom in vsem, ki se aktivno ukvarjajo s plesom in z gibom.  Program je primeren za različne starostne skupine, tako za začetnike, nadaljevalce, izkušene plesalce in profesionalce.

Vse dni v času ZPŠ se boste lahko sproščali na Kitajski tradicionalni masaži maserke Darinke Brešar. Predhodno naročilo v info pisarni ZPŠ. Več na: www.darinka-tuina.si, fb:darinka tuina.

V spremljevalnem programu ZPŠ bo v soboto  v organizaciji  Platforme sodobnega plesa in  sodelovanju z Narodnim domom Maribor  plesna predstava.

Platforma sodobnega plesa v okviru pred-festivalskih dogodkov Platforma pred Platformo in v sodelovanju z Zimsko plesno šolo (JSKD) gosti plesno predstavo z naslovom Točka osi, Trilogija Dinamike prostorov, 2016-2018 v produkciji Muzeuma Ljubljana. Vabljeni na gibalno instalacijo, ki raziskuje odnos med vizualno in gibalno umetnostjo z odlično plesalko Tino Valentan v sodelovanju s Polono Maher.

Organizator ZPŠ bo vsem, ki so obiskovali vsaj eno 4 dnevno delavnico v celoti, podelil ZPŠ CERTIFIKAT.

Prepusti telo gibanju!

32zps_logo-2