Kdaj:

v petek, 7. novembra 2014, dvorana 7/1, od 17.00 do 20.00 ure
v soboto, 8. novembra 2014, dvorana B, od 10.00 do 13.00 ure

Kje:
v Karanteni, Pobreška 20, Maribor (ob Europarku)

DELAVNICA:

Naše delo bo baziralo na preprostih improvizacijskih nalogah, ki so del moje raziskave živčnega sistema. Predvsem me zanima kako delujejo elektroni pod očesom zunanjega opazovalca / nastopajočega telesa. Vaje so namenjene ozaveščanju in hkrati prepuščanju lastnemu, za vsakogar individualnemu toku giba, misli in zavesti.

Flying-Low plesna tehnika

FLYING LOW

Glavni poudarek Flying-Low plesne tehnike je na plesalčevem odnosu s tlemi/zemljo. Tehnični klas združuje preproste gibalne strukture, ki upoštevajo primarne zakone fizike: kohezija in širitev skozi nivoja zgoraj-spodaj. Tako se vzpostavi povezava med centrom in sklepi. S pravilno uporabo centralnega stanja telo postane bolj učinkovito in lahko doseže porabo minimalne moči in kljub temu maksimalne hitrosti pri gibanju v in od tal, ter skozi spirale telesa in prostora.

jasmina krizaj

JASMINA KRIŽAJ

Diplomirala je iz koreografije na De Hogeschool voor de Kunsten, De Theaterschool, Amsterdam, oddelek SNDO – School for New Dance Development. S svojimi predstavami se je predstavila na mnogih domačih in tujih festivalih. Z delom Zebra in the Hair Saloon je prejela 1. nagrado za najboljšo novo kreacijo 2006 (ACT Festival, Bilbao, Španija). 2010 je bila ena izmed izbranih umetnikov, ki so sodelovali v projektu Davida Zambrana (»Flying Low and Passing Through Costa Rica«). Sedaj je del kolektiva 50collectiVe. Je ena izmed umetnic internacionalnega projekta Modul Dance, ki ji je omogočil njeno zadnje delo, The Very Boring Piece (s Cristino P. Leitao).

Jasmina poučuje tehniko in konstantno kompozicijo v /na ZPŠ – JSKD, Plesni teater Ljubljana (PTL), Plesna Izba Maribor, CAPa, Faro, Guimaraes (ECC), Portugal, Art Stations Foundation, Poland, Tanzhaus Zurich, …

Oprema: udobno oblačilo, steklenica z vodo, brisača.

 

IZPOLNJENO PRIJAVNICO POŠLJITE NA NASLOV:

Prijavnica Jasmina

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Maribor, Pobreška 20, 2000 Maribor, telefon: 02 23 42 116,

faks: 02 23 42 112, e-mail: minka.veselic@jskd.si

Lep pozdrav!