Kdaj:

v petek, 5. decembra 2014, dvorana 7/1, od 17.00 do 20.00 ure
v soboto, 6. decembra 2014, dvorana B, od 10.00 do 14.00 ure

Kje:
v Karanteni, Pobreška 20, Maribor (ob Europarku)

ROK PRIJAVE: najkasneje do 26. novembra 2014! Število udeležencev je omejeno, zato pohitite s prijavami.

Kotizacija: 20,00 EUR za oba dneva, posamezen dan 15,00! Možnost plačila v gotovini pred začetkom seminarja.

maxineheppner

Maxine Heppner (Kanada) je sodobna ustvarjalka, katere delo temelji na fizičnem izrazu, pa naj gre za čisto koreografijo ali multi-umetniški projekt. Je aktivna ustvarjalka, performerka, pisateljica, pedagoginja in umetnica vse od leta 1973. Ustvarja in poučuje v Kanadi, po vsej Severni Ameriki, vzhodni Aziji, Evropi in Avstraliji. Pomembno je 5-letno sodelovanje z nevrološkim inštitutom v Montrealu v projektu Memory. Njeni plesni filmi so bili predstavljeni v Torontu, Montrealu, Melbournu, Singapurju, Tokiu, Yokohami, Džakarti, Yogyakarti in Atenah. Kot producentka in oblikovalka je delala za National Geographic, History Channel, japonske dokumentarne TV oddaje ter italijanske, kanadske in indijske filme.

Od poznih 1970-ih je gostovala na mnogih festivalih, konferencah, v gledališčih, šolah, akademijah in ustvarila številne projekte. Maxine je soustanoviteljica Kanadske zveze plesnih umetnikov, bila sopredsednica Mednarodne mreže za kulturno raznolikost (INCD zdaj z Unescom), nacionalna plesna predstavnica guvernerjev kanadske konference za umetnost, predsednica plesa v Ontariu, članica žirije za gledališke nagrade v Torontu in članica Umetniških svetov Ontaria in Kanade.

Delavnice bo pričela s  sodobno plesno tehniko in nadaljevala z raziskovanjem plesne kompozicije preko skupinskega dela, duetov in solov. Fokus bo tako na celovitem plesu kot detajlih, da se razišče ozaveščenost celotnega telesa ter uporaba energije napetosti ali sproščanja, za ustvarjanje dinamičnih sprememb.

Primerna je za plesalce, pedagoge, mentorje – s predznanjem med 16 in 80 let.

Oprema: udobno oblačilo, steklenica z vodo, brisača.

IZPOLNJENO PRILOŽENO PRIJAVNICO POŠLJITE NA NASLOV:

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Maribor, Pobreška 20, 2000 Maribor, telefon: 02 23 42 116, faks: 02 23 42 112, e-mail: minka.veselic@jskd.si

Lep pozdrav!

Prijavnica Maxine